Малко британци подкрепят блокирането на парламента преди Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
191

Хиляди хора се събраха на протестни демонстрации вчера вечерта в Лондон, Манчестър, Единбург и други големи градове на Обединеното кралство

Снимка: Ройтерс

Само 27 процента от британците подкрепят едномесечното прекратяване на работата на парламента, разпоредено от британския премиер Борис Джонсън. 47 процента от британците са против парламентът да преустанови работа, показва допитване до общественото мнение, осъществено от YouGov, предаде Ройтерс.

Анкетата по поръчка на в. Times е извършена сред 5734 британци. Тя показва още, че 51 процента от поддръжниците на напускането на ЕС подкрепят преустановяването на работата на парламента.

Вчера само за няколко часа, след като Джонсън обяви, че парламентът ще прекрати работа, онлайн петиция срещу това решение събра повече 1,1 милиона подписи, предаде AFP. В Обединеното кралство всяка петиция, подписана от 100 000 души, трябва да доведе до дебати в парламента по въпроса.
Недоволните от хода на Борис Джонсън, който ще улесни Brexit без сделка, определят решението му да блокира на практика за известно време парламентаристите “държавен преврат”.

Хиляди хора се събраха на протестни демонстрации вчера вечерта в Лондон, Манчестър, Единбург и други големи градове на Обединеното кралство. Стотици се събраха пред парламента в Лондон, скандирайки “Спрете държавния преврат!” и развявайки знамето на Европейския съюз.

В началото на годината петиция за отмяна на Brexit събра рекордните 6,1 милиона подписа и беше обсъдена в парламента, но това не забави подготовката за излизане на Великобритания от ЕС.

По статията работи: Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!