Майката на убитата и намерена в куфар Евгения подозира, че в дъното на всичко са пари

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
267

Снимка БГНЕС

Орлин Владимиров

Майката на убитата и сложена в куфар Евгения подозира, че мотивът за престъплението не е ревност, а парите за апартамента, който Евгения и Орлин искали да купят. Капка Чорбанова разказа за случай от април 2021 г. – няколко месеца преди убийството, когато Орлин изгонил от жилището им съпругата и детето си. Освен това Евгения споделила с майка си, че Орлин проверява с кого си пише по джиесема. Капка не знаела за връзка на дъщеря си с друг мъж.

Делото за убийството на Евгения продължи днес по същество в Софийския градски съд с разпит на свидетели. Миналия декември съдебният състав отказа да върне обвинителния акт на прокуратурата, както поиска защитата на подсъдимите за престъплението – съпругът на убитата Орлин Владимиров и баща му Пламен.

Тялото на Евгения Чорбанова беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври.

В началото на ноември м.г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен Владимиров за предумишленото убийство на 33-годишната Евгения.

Доказателствата сочат, че съпругът на Евгения Владимирова Орлин бил патологично ревнив и следял комуникацията на жена си чрез специално приложение на телефона си. Освен това монтирал скрита камера в дома им в столицата. Решението да я убие взел 12 октомври и го споделил с родителя си, питал го и как да го извърши.
На следващия ден двамата се срещнали в Перник, разговаряли и бащата посъветвал сина си да удуши Евгения, като решили, че най-добре е това да стане в семейното жилище. Бащата поел ангажимент да извози тялото с автомобила си до хвостохранилището в местност край миньорския град.

След уговорката двамата се разделили, като Орлин се върнал в София.

Същия ден около 14:30 часа Евгения седяла в кухненския бокс. Орлин минал зад нея и започнал да я души. Жената се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият я повалил на пода, стискал здраво хватката около врата й, докато я умъртвил.

После се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Отецът веднага тръгнал от Перник с колата си, спрял на задния вход на блока, нахлузил ръкавици и се качил в жилището. Баща и син сложили трупа на Евгения в черен метален куфар, облепили го с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила.

Орлин дал на родителя си личната карта, банковите и други карти на убитата, които по-късно Пламен изгорил.

Бащата потеглил с колата си и трупа към Перник, а синът останал в семейното жилище. В 16:50 часа Пламен изхвърлил куфара на хвостохранилището. Час по-късно съпругът изхвърлил телефона на Евгения до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. Информацията от него обаче била изтрита.

Преди това Орлин се обадил от GSM-ма на Евгения, чатил от нейно име в мрежата и дори й изпратил съобщение през неговия профил. Старателно и последователно поддържал версия, че жена му е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия поддържал и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си.

Близки на убитата излязоха на протест пред Съдебната палата и поискаха доживотен затвор за баща и син Владимирови.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!