Майка намери и вкара в затвора 10 членове на наркокартел, убили дъщеря й

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
701

 

© Twitter.com
Изключителната смелост на мексиканска майка, която намира убийците на дъщеря й, бе описана наскоро в разследване на New York Times.

Мириам Родригес, от Сан Фернандо в мексиканския щат Тамаулипас, става активист, след като 20-годишната й дъщеря Карън е отвлечена на през 2014 г. от наркокартела Сетас (Los Zetas).

Карън шофирала колата си, когато въоръжени мъже я спрели и я отвлекли.
Нейното семейство спазило изискванията им и изтеглило заем, за да плати искания откуп. Родригес дори се срещнала с член на картела, който предложил да й помогне срещу 2 000 долара.

Семейството обаче било измамено и тялото на Карън било открито в изоставено ранчо по-късно през същата година.

След това Родригес посвещава остатъка от живота си на това да получи справедливост за смъртта на дъщеря си. Цялата информация, която тя предоставя на полицията, води до това, че хората, отговорни за убийството на дъщеря й, влизат в затвора.
За да успее да открие убийците тя променя прическата и външния си вид, използва фалшиви документи за самоличност и се дегизира многократно. В един от случаите тя се представя за преброител, за да събере имената и адресите на някои от тях, а в друг на здравен работник.

В един от случаите Родригес залавя член на картела, докато той продавал рози на улицата. Той я разпознал и побягнал, но Родригес го настигнала, повалила го на земята и насочила пистолет срещу него, според New York Times.

Походът на Родригес към справедливостта приключва през 2017 г. когато е убита пред дома си няколко седмици след като е проследила и последната си мишена.
Тази седмица мексиканската телевизия ForoTV пусна в Twitter снимка на Родригес с текст под нея „Мириам Родригес, жената, която преследва убийците на дъщеря си, докато ги залови.”

В седмиците преди смъртта си Родригес моли властите за въоръжена охрана, тъй като се опасявала, че ще бъде нападната от затворници, които успяват да избягат от затвора в Сиудад Виктория.

Членовете на картела Сетас, който е бивше въоръжено подразделение на Gulf Cartel, водеха брутална война с бившите си шефове в продължение на години. Тяхна практика е често да отвличат невинни хора срещу откуп, като понякога дори ги карали да се бият помежду си за развлечение.

Губернаторът на Тамаулипас заяви през 2017 г. че местните власти няма да позволят смъртта на Родригес “да остане просто част от статистиката.”

Преди смъртта си Родригес бе сформирала група от семейства, които имат изчезнали роднини. В момента групата се ръководи от нейния син Луис.
profit.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!