Деветгодишно момче заработи близо $30 млн. за година от YouTube

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
208

© YouTube.com/Ryan’s World
Деветгодишно момче е заработило близо 30 млн. долара за година от “разопаковане” и преглед на играчки и игри в YouTube, с което грабва титлата за най-добре печелеща YouTube звезда за трета поред година.

Райън Каджи от Тексас е спечелил 29.5 млн. долара от своя канал Ryan’s World. Брандираните от него играчки и продукти пък генерират продажби за 200 млн. долара годишно, като сред тях има и артикули, като пижами на Marks & Spencer. Той също така има подписан договор с Nickelodeon за собствен телевизионен сериал, които вероятно също е мултимилионен, пише The Guardian.

Каджи, който е определян като “дете инфлуенсър”, започва да прави видеа за YouTube през март 2015 г.
Неговото семейство, което променя истинското си име Гуан на името, което той използва в канала Каджи, в момента управлява вече девет YouTube канала. Ryan’s World е най-популярният с 41.7 милиона абонати и 12.2 млрд. гледания. Най-популярното видео на Каджи е Huge Eggs Surprise Toys Challenge с над 2 млрд. гледания, което го поставя в Топ 60 на най-гледаните видеа в историята на YouTube.

Каджи и неговото семейство обаче са изправени пред заплахата да бъдат разследвани от щатските регулаторни органи заради това, че спонсорите на видеата не се представят, както трябва. “Близо 9% от всички видеа на Ryan ToysReview videos съдържат поне една платена препоръка на продукт, насочен към деца в предучилищна възраст, които са прекалено малки, за да правят разлика между реклама и преглед на продукт,” се казва в жалба от страна на регулаторите. “Тези реклами често включват нездравословни храни.”
profit.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!