Лудории в небето: Уволниха пилот след положителен тест за кокаин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
56

Жененият пилот Майк Бийтън се похвалил с похожденията си на стюардеса, която веднага вдигнала тревога

Пилот на авиокомпания British Airways (BA) е уволнен, след като се появиха съобщения, че е приел кокаин от жена без горнище, преди да се опита да излети с пътнически самолет за Лондон.

Според вестник “Сън” жененият пилот Майк Бийтън се похвалил с похожденията си на стюардеса, която веднага вдигнала тревога.

Пилотът е трябвало да лети от Йоханесбург, Южна Африка, за Лондон. Вместо това на следващия ден той е транспортиран като пътник до Хийтроу, където тестът му за употреба на наркотици е положителен, съобщава вестникът.

В изявление за Sky News BA потвърди, че пилотът вече не работи за авиокомпанията.

“Безопасността винаги е наш основен приоритет. Въпросът беше отнесен до CAA (Служба за гражданска авиация) и това лице вече не работи за нас”, заявиха от BA.

От авиокомпанията съобщиха, че самолетът от Йоханесбург е бил забавен през нощта, докато се намери заместник на първия офицер, който да извърши полета.

Пилотът признава за лудориите в текстовете

The Sun съобщи, че инцидентът с наркотиците е станал по време на една от почивните нощи на Битон в Йоханесбург.

В текстовете до колежката си стюардеса опозореният пилот описва, че се е забавлявал с двама местни мъже, уелска туристка и млада испанка.

Той казва, че групата се е срещнала в нощен клуб, преди да се върне в апартамента на един от мъжете.

“Изгубих си ризата някъде и едно от местните момчета сервира чиния с няколко линии кокаин”, се казва в едно от текстовите съобщения според “Сън”.

Службата за гражданска авиация отнема медицинското свидетелство на Битон и му забранява да лети.

“Авиокомпаниите трябва незабавно да ни информират, ако британски пилот е злоупотребил с алкохол или наркотици, качвайки се на борда или намирайки се на борда на самолет”, заяви говорител на CAA пред Sky News.

“В тези случаи ние незабавно прекратяваме медицинското свидетелство на пилота, което означава, че той не може да лети”.

“В повечето случаи пилотът ще бъде подложен на оценка от експертен медицински екип и ако желае да се върне към летенето, ще бъде въведена цялостна рехабилитационна програма”, каза говорителят.

“В края на този процес медицинската годност ще бъде възстановена само ако сме напълно удовлетворени.”

The Sun съобщи, че съпругата на пилота е отказала коментар.

Източник: Sky News
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!