Лондон ще решава на 14 юни дали да продължи с облекчаването на ограниченията заради КОВИД-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1112

Лондон, 16 май /БТА/
Правителството на Великобритания ще решава на 14 юни дали да премине към заключителната фаза от премахването на ограниченията заради КОВИД-19, съобщи днес британският здравен министър Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.
Вчера Лондон обяви, че ще ускори темпото на ваксинацията в опит да възпре бързото разпространение на т.нар. индийски щам на вируса, което може да осуети преотварянето на икономиката.

“Ще вземем окончателното решение за четвъртата стъпка, която е най-голямата стъпка в нашата пътна карта. Ще вземем окончателното решение на 14 юни”, каза Ханкок по “Скай нюз”.

Последният от четирите етапа на премахването на ограниченията от локдаун е засега насрочен за 21 юни. Той ще отстрани изцяло изискването за спазване на физическа дистанция между хората. Третият етап започва утре – ще бъде разрешено хората да се прегръщат, а баровете и ресторантите ще обслужват клиентите си в закрити помещения.
Ханкок каза още, че според предварителни данни от Оксфордския университет, ваксините са ефективни и срещу индийския вариант на коронавируса. /КТ/

/МИГ/
bta.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!