Лондон ще подпомага бизнеса при Brexit без сделка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
49

Правителството е изготвило таен списък с големи британски работодатели, смятани за най-изложени на риск
Правителството на Борис Джонсън разработва планове за спасителен фонд, който да подпомогне компаниите в риск в случай на Брекзит без сделка, предаде вестник “Таймс”, цитиран от “Политико”. Според изданието правителството е изготвило таен списък с големи британски работодатели, смятани за най-изложени на риск. Строителството и производството са оценявани като най-уязвимите сектори.

Майкъл Гоув, британският министър, който отговаря за планирането на Brexit без сделка, потвърди, че министрите работят по пакет за подпомагане на компании в риск.

Лондон е под натиск да овладее икономическия спад на възможен Brexit без сделка, след като статистическите данни в петък показаха страната на ръба на рецесия. Британската икономика се е свила с 0,2 процента от април до юни, първият и тримесечен спад от 2012 г. насам, съобщи Националната статистическа служба. Икономистите определят, че рецесия има след свиване на икономиката в две оредни тримесечия.

Статистиката отбелязва слабо производство, придружено с приключване на презапасяването заради Брекзит, което надминаваше иначе силното потребителско търсене. Единственият сектор, отбелязващ растеж, е този на услугите – с 0.1%.

Министърът на финансите Саджид Джавид омаловажи данните, изтъквайки “забавящия се растеж в много държави”.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!