Лондон: Путин не е сила, а човек в клетка, срина се репутацията на руската армия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
179

Международните съюзници постигнаха съгласие за доставка на повече военно оборудване и смъртоносна помощ за Украйна

След нахлуването в Украйна Русия вече е по-малка държава. Това каза британският министър на отбраната Бен Уолъс в интервю за Sky News.

“Президентът Путин не е онази сила, която беше преди. Сега той е човек в клетка, която сам си е построил. Армията му е изтощена, той претърпя значителни загуби. Репутацията на тази велика армия на Русия е срината”, увери Уолъс и добави: “Путин не само трябва да живее с последиците от това, което прави с Украйна, но и с последиците от това, което направи на собствената си армия”.

Според британския министър, “руските сили изглежда се прегрупират и пренасочват вниманието си към южната и източната част на Украйна”.

“Виждали сме тези неща и преди. Положението винаги се влошава. Стига се до повече нападения срещу цивилни райони”, посочи той, цитиран от БГНЕС.
Международните съюзници постигнаха съгласие за доставка на повече военно оборудване и смъртоносна помощ за Украйна, включително бронирани машини, артилерия и боеприпаси с голям обсег, съобщи Бен Уолъс.
Снимка: БГНЕС
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!