Лондон отхвърли обвиненията на Русия, че стои зад атаката срещу Кримския мост

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
98

Това е безпочвена спекулация от страна на Москва, каза говорител на британското външно министерство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания отхвърли обвиненията на Русия, че британските спецслужби може да са замесени в атаката срещу Кримския мост, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

“Това е безпочвена спекулация от страна на Русия и няма да ѝ придаваме значение като я коментираме в детайли”, каза говорител на британското външно министерство в отговор на въпрос на Ройтерс.

Заместник постоянният представител на Русия към ООН, Дмитрий Полянски, посочи по-рано днес, без да представя доказателства, че британските спецслужби може да са замесени в атаката срещу Кримския мост, при която загинаха двама души, а младо момиче беше ранено.

“Днес, в частност, всички разбрахме за поредния терористичен акт на киевския режим срещу Кримския мост, които се намира на стотици километри от зоната на бойните действия. В резултат на атаката загинаха двама невинни руски граждани, а тяхната 14-годишна дъщеря беше тежко ранена”, каза Полянски по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН и добави: “Не съм чул никакво осъждане на този терористичен акт от страна на който и да е от спонсорите на киевския режим. И още ни предстои да установим до каква степен в подготовката и осъществяването на този терористичен акт са били замесени западните и в частност британските спецслужби. Прекалено много неща сочат, че това е така”.

Вчера сутринта взрив повреди Кримския мост, свързващ Русия с Кримския полуостров, който тя анексира през 2014 г. Москва каза, че атаката е извършена с морски дронове и обвини за нея Украйна, посочва Ройтерс.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!