Лиз Тръс ще придружи крал Чарлз III на обиколката из Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
194

Премиерът Лиз Тръс ще придружи крал Чарлз III на обиколка из четирите части на Обединеното кралство за траурни церемонии за покойната кралица Елизабет II, съобщи снощи говорител на Даунинг стрийт 10, предаде БТА.

По-рано в събота Тръс, която във вторник бе назначена за премиер от Елизабет в последния неин публичен акт, бе сред няколкото високопоставени депутати, положили клетва за вярност пред новия крал на специално заседание на Камарата на общините. Освен това тя заедно с шестима бивши премиери, високопоставени епископи и няколко политици присъства на бляскавата церемония, на която 73-годишният Чарлз бе официално провъзгласен за крал на Великобритания. След това тя и други старши министри бяха приети от краля в Бъкингамския дворец.

По думите на говорителя на “Даунинг стрийт” 10 Лиз Тръс ще придружи краля, който ще оглавява траурните церемонии в Шотландия в понеделник следобед, в Северна Ирландия във вторник и в Уелс в петък.
skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!