Лиз Тръс: Няма да има търговско споразумение със САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
340

Откровено признание от британския премиер

Снимка: БГНЕС/ EPA

Търговско споразумение между Великобритания и САЩ едва ли ще бъде постигнато в близките години, призна британският министър-председател в навечерието на общото събрания на ООН, предаде БГНЕС.

Лиз Тръс, която отлетя за САЩ непосредствено след участието си в погребението на кралица Елизабет II, заяви пред журналисти в самолета в отговор на въпрос за търговията, че в момента не се водят преговори със САЩ и няма очаквания те да започнат в краткосрочен или средносрочен план, предаде “Politico”.

Тя заяви, че нейният “въпрос номер едно” за обсъждане с президента на САЩ Джо Байдън е “глобалната сигурност и гарантирането, че сме в състояние колективно да се справим с руската агресия”. Очаква се двойката да се срещне в сряда, когато световните лидери се събират в централата на ООН.

Търговското споразумение между САЩ и Обединеното кралство някога беше обявено за награда след Брекзит от политиците в Лондон. Обаче перспективата за него вече изглежда, като далечна перспектива. Британското правителство отдавна контролира очакванията си в тази област, но коментарите на Тръс бяха най-откровеното признание, че подобно споразумение е извън обсега им.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!