Криза! Производителите на Острова страдат от остра липса на работна ръка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
49

Авторите на изследването призовават британското правителство да удължи срока, в рамките на който се издават работни визи за Обединеното кралство на сезонни работници

Снимка: Shutterstock

Производството на хранителни продукти във Великобритания е застрашено от липсата на достатъчно работници и служители, е заключението от независимо проучване, публикувано днес и цитирано от Ройтерс, информира БТА.

Авторите на изследването призовават британското правителство да удължи срока, в рамките на който се издават работни визи за Обединеното кралство на сезонни работници. Те имат право да работят във Великобритания за не повече от 6 месеца.

През декември 2021 г. управляващите в Лондон удължиха действието на програмата до края на 2024 г., но обявиха, че британското селско стопанство “трябва да ограничи своята зависимост” от чуждестранна работна сила.

“Жизненоважно е до края на 2023 г. да бъде обявено въвеждането на програма, която да замени пилотната схема, в рамките на която се издават визи за сезонна работа. Това е необходимо, за да бъде гарантирано, че ще бъдат осигурени достатъчно на брой работници, за да бъдат осигурени нормалните нива на производството на храни (във Великобритания – бел. ред.)”, се казва в доклада.

fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!