Крис Патън: Ще бъде бедствие за Великобритания, ако Джонсън спечели следващите избори

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
368

Заяви бившият председател на Консервативната партия, Крис Патън

Снимка: БГНЕС

Във Великобритания бившият председател на Консервативната партия, Крис Патън, заяви в интервю за Радио LBC, че „ще бъде пълно бедствие за страната, ако Борис Джонсън спечели следващите общи избори. Той окачестви като „ужасна проява на слабост“ решението на депутатите от Консервативната партия да оставят Джонсън за лидер, предаде БНР.

Крис Патън изтъкна, че ако премиерът остане на поста си това ще ускори разпадането на Обединеното кралство, като Шотландия вероятно ще продължи да се стреми към независимост. Според него това правителство е „лъжливо и хаотично“. Той допълни, че тъй като Лейбъристката партия продължава да има фундаментални слабости, много хора са почувствали нужда от компетентна и разумна политическа сила в центъра на политическия спектър, но такава така и не се е появила.

41% от депутатите тори при вота на доверие в Борис Джонсън не го пожелаха за лидер, но Патън смята, че партията му е проявила голяма слабост. Той каза, че Консервативната партия е разделена на крайнодесни брекзитиъри и всички останали и че всички ходове на Джонсън са насочени към удовлетворяване на неговите верни хора.

„Ако консерваторите не се променят коренно много бързо, но спечелят следващите избори, това ще бъде бедствие не само за тях, но и за всички нас, защото не мисля, че в момента имаме Консервативна партия, а англйско националистическо правителство с всички последици от това и на което не може да се вярва“, заяви Крис Патен.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!