Kралското семейство остана без шанс за по-съвременен облик

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
136

Към Маркъл имаше неприязън още от самото начало

Снимка: БГНЕС
Присъединяването на Мегън Маркъл към британското кралско семейство беше доста особен момент. Ситуацията беше идеалната възможност династията да се адаптира към условията на 21-век. От самото начало обаче Маркъл е обект на непрестанни критики от медиите и дори семейството. Темата коментира Рой Хил, преводач и журналист, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Новината, че Принц Хари и Меган Маркъл възнамеряват да се откажат от кралските си титли и задължения, както и да заживеят в Северна Америка шокира кралското семейство и предизвика смесени реакции по целия свят.

Журналистът Рой Хил направи съпоставка с Кейт Мидълтън, която се приема като еталон на кралската особа.

„За живеещи във Великобритания тази новина не е чак такъв шок. По-скоро показва пикът на една тлееща неприязън. Принцеса Даяна също е била доста критикувана“.

Загубата е ценна за кралското семейство- Мегън Маркъл беше образът, който можеше да придаде човешки и модерен облик на семейството, както и да ги изведе от архаичното разбиране за кралско семейство.
„Медиите провокират въпросите за сексизъм и расизъм. Маркъл бе изкупителна жертва поради факта, че мъжът й е вторият най- популярен член на кралското семейство“.

По публикацията работи: Ния Христова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!