Българинът в Лондон убит от друг наш сънародник?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
381

Заподозреният с крими прояви за кражби и наркотици

Жертвата Красимир Къртиков. Снимка: Facebook
Българските власти оказват съдействие на разследването на убийството на българин, извършено във Великобритания. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 13 януари т.г. в дома му в Лондон е открито безжизненото тяло на 60-годишен български гражданин. Веднага, след като е установено, че по тялото има следи от насилие, в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е получена информация от задграничния представител на МВР във Великобритания.
Посолството ни в Лондон и българските власти сътрудничат активно на разследването. Според първоначалната информация в кръга от заподозрени за извършеното тежко криминално престъпление е друг български гражданин.

Работната теза на британската полиция е, че престъплението е извършено на 12 януари.

По линия на полицейския международен обмен МВР проведе допълнителни оперативни действия, свързани със заподозрения.

От българска страна е предоставена наличната информация, поискана от водещия разследването. Установено е, че у нас мъжът е известен с множество криминални прояви за кражби и наркотици, срещу него е имало 19 заявителски материала.

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!