Kрайна мярка срещу Covid-19: Великобритания обмисля блокада на Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3022

Едва преди два дни правителството отложи планираното разхлабване на ограничителните мерки заради ръста на новите случаи на коронавирус

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън обмисля дали да не изолира напълно столицата Лондон и да издаде заповед хората от рисковите групи да останат по домовете си. Това показва потенциален план, чиято цел е да се избегне повторното въвеждане на строги ограничения срещу коронавируса в цялата страна, предава Bloomberg.

Потенциалните мерки включват затварянето на столицата, ако разпространението на коронавируса се ускори, и затягане на карантинните правила за пристигащите във Великобритания, става ясно от информация на The Sunday Telegraph. Ще има строги ограничения за пътуванията при влизане и излизане от магистрала M25, която обгражда Лондон. Също така според този план ще се забранят нощувките в хотели и места за настаняване за непостоянните жители на столицата.
Възрастните хора и като цяло тези, които са в рисковите групи, ще бъдат помолени при подобен сценарий да останат по домовете си и е възможно въвеждането на по-строги ограничителни мерки от досегашните в части от Северна Англия.

Информацията се появява два дни, след като правителството отложи планираното разхлабване на ограничителните мерки заради ръста на новите случаи на Covid-19. Премиерът Джонсън отхвърли плановете за отварянето на места за развлечения и отдих като боулинг зали и отмени тестовете, чиято цел бе да се върнат отново по безопасен начин спортните фенове на стадионите.
По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!