Козметичката Ваня Габерова е втората българка, обвинена на Острова като шпионка на Москва

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
1835

Награждаваната козметичка Ваня Габерова от България е сред петимата, обвинени във Великобритания в шпионаж в полза на Русия, пише dailymail.

Не 3-ма, а петима са българите, на които са повдигнати обвинения

за шпионаж в полза на Русия, стана ясно вчера. Първоначално бе съобщено за арест на трима още през февруари, на които тогава са били повдигнати обвинения за фалшиви документи за самоличност. Ваня и Иван Стоянов са огласените нови две имена. Козметичката е втората жена в групата.

29-годишната Габерова е шеф на британска компания и живее в Актън. Тя е

специалист по удължаване на мигли, а освен това е и акредитиран обучител по миглопластика

За нея се твърди, че за работата си е спечелила много награди в Обединеното кралство, България, но и в Русия. Работила е и в Съединените щати, предаде “24 часа”.

Тя е сред петимата нашенци, на които ще бъдат повдигнати обвинения в Обединеното кралство за “заговор за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или непряко полезна на врага с цел накърняване на сигурността и интересите на държавата” в периода от 30 август 2020 г. до 8 февруари 2023 г.

Петимата обвиняеми ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември.
blagoevgrad24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!