Костадинов се закани на bTV заради репортаж кои депутати във “Възраждане” са ваксинирани срещу КОВИД и защо

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
369

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов най-вероятно ще заведе дело срещу bTV. Причината – материал с интервюта на телевизията, от който става ясно колко и кои от депутатите на партията са ваксинирани срещу коронавирус. В материала има по-обстойна картина от изказвания защо те са се ваксинирали срещу КОВИД, но партията им се противопоставя на зелените сертификати. От думите на Костадинов пред БНР стана ясно, че той счита материала на телевизията за законово нарушение – “бъркане в здравните досиета”. Това за него е нарушаване на личните данни и тепърва “ще си урежда нещата с тях”.

Лидерът на “Възраждане” заяви, че е разбрал за васкинираните преди няколко дни, но той самият не се интересува особено кой се е ваксинирал и кой не е, защото това е лично право. Костадинов заяви, че “Възраждане” ще направи опит да сезира Конституционния съд за зеления сертификат, но не е сигурен дали ще събере необходимите за целта депутати. По негови сметки, му липсват 12 депутати – трябва да са общо 47. За Костадинов зеления сертификат в парламента е като нюрнбергските закони. За него това е това е конституционен преврат срещу Възраждане, “за да ги изхвърлят” от парламента.
Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!