Китайският вирус стигна до Европа, Франция обяви за 2 случая

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
133

Европейските летища с преки полети от китайския град Ухан, където бяха открити първите случаи на заболяването, прилагат допълнителни мерки за безопасност . На снимката – летището в Хелзинки.

 

Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен обяви, че първи два случая на зараза с новия коронавирус са потвърдени във Франция. Това са и първите случаи в Европа, предадоха световните агенции.
Първият потвърден случай е при пациент, приет в болница в Бордо, а втория е в Париж, уточни министърът. Тя увери, че властите ще направят всичко възможно, за да не се разпространи вирусът.
Бюзен добави, че вероятно може да има и други случаи на зараза във Франция, предаде Ройтерс.
Според френски медии при единият от двата случая във Франция – този в Бордо – става дума за мъж, който неотдавна се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски произход и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция.
Засега не се знае много за парижкия потвърден случай.
Досега извън континентален Китай случаи на зараза има в Южна Корея (2 случая), в САЩ (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), припомня Франс прес. В повечето случаи става дума за китайци от Ухан или за местни жители, които са се завърнали от пътуване в Ухан – китайския град, откъдето тръгна заразата.
Според равносметка на Франс прес заразените са общо 830, като повечето от случаите са в Китай. Смъртните случаи са 26. Според равносметка на ТАСС разболелите се са 900./БТА
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!