Ким Чен Ун се появи на откриване на фабрика за торове

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
338

Ким преряза лентата, за да обозначи завършването на фабриката за фосфатни торове Sunchon, съобщи официалната корейска централна агенция за новини

Снимка: EPA/KCNA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на откриването на фабрика за торове в деня на празника на труда (1 май), твърдят местните държавни медии, цитирани от Bloomberg – в първата му публична изява, след като потоп от медийни съобщения през април предизвика въпросителни за неговото здравословно състояние.
Ким е прерязал лентата, за да обозначи завършването на фабриката за фосфатни торове Sunchon, съобщи в събота официалната корейска централна агенция за новини. Материалът ѝ първоначално не предостави снимки от събитието.

Към Ким са се присъединили сестра му Ким Йо Чонг, както и висшите служители Пак Понг Джу, Ким Док Хун, Пак Тхан Сонг и Джо Йонг Уон, съобщава новинарското предаване.

Лидерът на Северна Корея за последно е посетил съоръжението на 7 януари 2020 г., сочат данните на NK Pro Leadership Tracker.

Агенция “Ройтерс”, която отбелязва, че не може да потвърди информацията, обяснява, че според новината Ким е изразил задоволството си от прозводствения процес във фабриката и е казал, че тя имала съществен принос за напредъка на химическата и хранително-вкусовата индустрия в страната.

Американският президент Доналд Тръмп, който по-рано твърдеше, че разполага с информация за Ким, но не може да я сподели, заяви, че ще има какво да каже, но ще го направи в подходящия момент. “Все още не бих го коментирал”, каза Тръмп.

Спекулациите за местонахождението на Ким се появиха след безпрецедентното му отсъствие на 15 април, посветени на рождения ден на дядо му, основателя на държавата Ким Ир Сен. Въпреки че представители на американските власти заявиха, че имат информация, че Ким, на 36 години, е в критично състояние, след като се е подложил на сърдечносъдова процедура, по-късно висш южнокорейски съветник по външна политика заяви, че е „жив и здрав“.
Медийният материал от събота маркира първата поява на Ким в държавните медии от 12 април, когато той се появи на събитие на управляващата партия, за да наблюдава заседанието на Политбюрото на страната.
По статията работи: Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!