Ким Чен Ун е мъртъв или във вегетативно състояние?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
918

Според източници от Япония и Китай причината е грешка по време на сърдечно-съдова процедура на 12 април

Ким Чен Ун. Снимка АП/БТА

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е мъртъв или във вегетативно състояние. Това обяви “hillreporter.com”, като се позова на японско списание “Shukan Gendai”.
HKSTV (Хонконгската сателитна телевизия), която е приближена до Пекин, обяви, че диктаторът е мъртъв и допълни, че информацията е от “много солиден източник”. Журналистка, която заема ръководен пост в медията и е племенница на бивш външен министър на Китай, написа следното съобщение в социалната мрежа Weibo, предава “Sound of hope”.

“Някои хора са готови да изчакат за официалното съобщение, аз само казвам истината. В годината, в която Ким Ир Сен почина, смъртта му бе обявена 34 часа по-късно, а тази на Ким Чен Ир – 51 часа по-късно. Аз никога не изпращам фалшиви новини”.

По-късно съобщението ѝ бе изтрито, но тя обяви, че някой друг го е извършил.

Днес стана ясно, че Китай е изпратил лекари към Северна Корея, за да се погрижат за здравето на Ким.

Базираният в Сеул сайт “Дейли Ен Кей” (Daily NK) съобщи по-рано тази седмица, че Ким се възстановява след претърпяна на 12 април сърдечно-съдова процедура, позовавайки се на неназован източник в Северна Корея. Смята се, че действията на хирурга по време на операцията са причина за смъртта.

За последно той бе видян на публично място преди две седмици, когато присъстваше на заседание на партията. Ким пропусна пищните празненства по случай 108-годишнина от раждането на дядо му – Ким Ир Сен (15 април).

В корейската версия на “Хъфингтън пост” бе съобщено, че южнокорейският вестник “JoongAng Ilbo” е публикувал статия със заглавие “Смъртта на Ким Чен Ун”, която обаче е била изтрита 30 секунди по-късно.

През последните дни в медиите се спекулира за смъртта на диктатора, но президентът Доналд Тръмп категорично отхвърли тази версия.

“Мисля, че съобщението е погрешно”, заяви той по време на брифинг в Белия дом, като допълни, че става въпрос за “стари документи”.

Ако смъртта на Ким се окаже истина, тогава вероятно той ще бъде наследен от сестра си Ким Е Чжон. Тъй като за разлика от традиционните комунистически републики Северна Корея е управлявана на монархически принцип.

Очаквайте подробности.
clubz.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!