“Капанът щраква” за българите с британски шофьорски книжки след излизането на Обединеното кралство от ЕС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
4035

Мъж попадна в абсурдна въртележка заради британската си шоьорска книжка – купува кола, регистрира я, а малко по-късно номерата му са свалени.

Ищецът се завърнал от Великобритания със законно свидетелство за управление, след като свалили номерата на първия му автомобил, той си купил нов, но пак го спрели и отново го заплашили, че ще му свалят номерат на колата. За да предотврати това, потърпевшият периодично ходи до Гърция и се връща.

“Капанът щраква” за българите с британски шофьорски книжки след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Всеки от тях има срок до 3 месеца да смени свидетелството си с българско, за да е правоспособен у нас. По закон обаче е нужна половин година уседналост, за да се издаде българска книжка.

“Полицай от Сливен ми каза, че ако не искам да я сменя, на 6 месеца трябва да излизам от страната и да се връщам обратно”, разказва пред NOVA Мирослав Янков. На 29 юни номерата на автомобила му са свалени. Така Янков разбира, че всъщност трябва да излиза от страната на всеки 3 месеца.
“Сега не знам мога или не мога да шофирам, след като отново съм напуснал страната и съм се върнал обратно”.
Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!