Какво следва за Тайсън Фюри след загубата му?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
66

Боксьорът от Манчестър е изправен пред трудни решения за бъдещето си след загубата от новия световен шампион в тежка категория Олександър Усик в Рияд миналата нощ.

След загубата на Тайсън Фюри от Олександър Усик, много хора се питат какво следва за британската звезда.

“Не се изненадвайте, ако Тайсън се откаже,” каза експертът по бокс на Sky Sports, Джони Нелсън, след загубата на Фюри в Саудитска Арабия.

На 35 години, Фюри беше почти нокаутиран и се бореше през последните три рунда, преди Усик да бъде коронован за новия безспорен световен шампион в тежка категория в Рияд.

Това беше първата загуба в професионалната кариера на Фюри и неговият пояс на WBC беше предаден на украинския шампион Усик.

Усик спечели със сплит решение и сега държи поясите на WBC, WBA, IBF и WBO.

Фюри оспори резултата, казвайки, че според него той е спечелил боя и предполага, че съдиите са подкрепили Усик заради войната в Украйна. “Неговата страна е във война, така че хората подкрепят страната във война. Без съмнение, аз спечелих този бой според мен,” каза Фюри, който иска реванш през октомври.

Нелсън каза, че Фюри ще бъде съкрушен от резултата и добави, че неговият екип ще има сериозни разговори за мотивацията му след това и за връщането на неговия дух.

Бившият професионален боксьор Бари Макгуигън смята, че Фюри е достигнал пика си и че способността му да понася удари и да се възстановява не е същата както преди.

Фюри призна, че е направил грешки по време на мача и би постъпил по-различно в бъдеще. Той каза, че ще запази защитата си по-стегната и ще се фокусира повече, вместо да се забавлява по време на боя.

Фюри каза, че боксира заради любовта към спорта и, когато тази любов изчезне, ще спре да боксира.

“Не боксирам, защото нямам пари, а защото го обичам,” каза той на репортерите след боя. “Когато повече не мога да го правя, ще се откажа.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!