Иранският президент „изчезнал“ след катастрофа на хеликоптер

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
53

Иранският президент Ебрахим Раиси е изчезнал след като хеликоптер от конвоя му претърпя тежко кацане, съобщиха държавните медии.

Раиси беше на официално посещение в северозападен Иран, когато хеликоптерът му се приземи в гориста местност в планините южно от границата с Азербайджан. Два от трите хеликоптера в конвоя достигнаха дестинацията си.

Екипи за търсене и спасяване намериха останките на хеликоптера вечерта, но лошото време затруднява спасителните усилия, казаха от държавните медии. Иранският Червен полумесец отрече тези доклади.

Контакт беше осъществен с двама пасажери от хеликоптера на президента, което предполага, че инцидентът не е бил сериозен, съобщи Ислямската републиканска новинарска агенция (IRNA).

Все още не е ясно дали Раиси е оцелял в катастрофата, тъй като иранското Министерство на вътрешните работи отказва да потвърди състоянието му. Сред изчезналите са и министърът на външните работи Хосеин Амир Абдолахиян, губернаторът на Източен Азербайджан Малек Рахмати и представителят на Върховния лидер за Източен Азербайджан, аятолах Мохамад Али Але-Хашем.

Официалният Instagram профил на Раиси публикува молба към обществеността да се моли за здравето на президента и неговите спътници.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!