Какво се случва с българските деца, блокирани във Великобритания?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
217

Някои от децата, които останаха блокирани в Лондон заради снежната буря и транспортен хаос, утре ще се приберат в България. Все още обаче родители и треньори на българчетата от клуба по художествена гимнастика се опитват да намерят решение как деца и възрастни да летят в едни и същи дни и часове.

Добрата новина е, че деца, родители и треньори са на топло. Но…не се знае докога. Екип на NOVA ги откри в същия хотел, в който бяха настанени снощи. Ситуацията обаче може да се промени във всеки един момент, тъй като от авиокомпанията изпращат ваучерите ден за ден. Очаква се утре 10 души да се приберат с полет до България, а останалите 18 в петък. Дали деца и родители обаче ще пътуват заедно, също остава загадка.

Да спечелиш 30 медала за България се оказва много по-лесна задача отколкото да се прибереш в родината си. Безкрайното чакане за децата- шампиони продължава в същия хотел, в който бяха настанени след намесата на NOVA и посланика ни на Острова. Засега.

“Реално нещата се случват ден за ден. Не знаем докога, дали утре пак ще бъдем тук, защото от самолетната компания изпращат ваучери, а те са ден за ден. Реално ние утре сутринта като станем, няма да знаем дали ще останем тук или ще ни пратят някъде”, обясни треньорката на българчетата.

Не знаят и дали родителите ще могат да пътуват заедно с децата си за България.

“Ситуацията е доста сложна понеже трябва да се разменят два билета, за да може две майки да излетят с децата си, в момента те са на летището и правят всичко възможно да могат да си разменят билетите”, обясни още тя.

И въпреки всичко това, децата си остават шампиони. И пазят усмивките си.

Дългото чакане се очаква да приключи още утре. Самолет за Варна трябва да хванат 10 души, а останалите 18 ще излетят от Лондон – в петък.
plovdiv24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!