Милиони британци са изправени пред понижаване на жизнения стандарт

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
182

Според доклад на New Economics Foundation (NEF) Обединеното кралство е на прага на най-голямата криза на разходите за живот в днешно време, а броят на хората, които живеят под прага на бедността, се увеличава.

В проучването мозъчният тръст посочва, че 30 милиона души във Великобритания няма да могат да си позволят това, което обществото смята за достоен стандарт на живот, до края на мандата на настоящия парламент през 2024 г.

В доклада се посочва, че в резултат на повишаването на цените, увеличението на доходите под равнището на инфлацията и прогнозираното нарастване на безработицата 43% от домакинствата няма да разполагат с достатъчно средства, за да осигурят достатъчно храна на масата или да си купят нови дрехи.

Според изчисленията на NEF до 2024 г. почти 90 % от самотните родители и 50 % от работещите с деца ще бъдат под минималния доход. Проучването показва, че на хората, които не достигат прага за достоен стандарт на живот, ще им липсват средно 10 000 паунда (12 422 долара) годишно.

“Десетилетие на съкращения, замразявания, лимити и безразборна миграция между системите оставиха Обединеното кралство с една от най-слабите защитни мрежи както сред развитите страни в световен мащаб, така и в историята на Обединеното кралство”, пише икономистът от NEF Сам Тимс. “Милиони семейства вече живееха в лишения и трудности, които можеха да бъдат избегнати, но . . . ежедневието на семействата с ниски доходи ще стане още по-отчайващо. ”

Официалните данни показват, че 22% от британците понастоящем живеят под прага на бедността, тъй като се издържат с по-малко от 60% от средния доход на домакинството.
19min.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!