Какво научиха Fantastic Services, инвестирайки 20 милиона в технологии?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
208

 

Според Алберт Айнщайн: “Дългосрочното инвестиране е осмото чудо на света”. Може да звучи рисковано и понякога обезкуражаващо, но безспорно е един от най-добрите методи за осигуряване на финансовото бъдеще на една компания. 2020 година е толкова непредсказуема, че е по-важно от всякога да се съсредоточим върху иновациите и развитието на технологиите.

 

“Създадохме Fantastic Services преди повече от десетилетие. В началото имахме само няколко екипа за почистване, но работната среда беше меко казано хаотична. Използвахме различни системи (дори добрите, стари електронни таблици в Excel) и се опитвахме да внесем структура в бурните ни работни дни. Разбира се, опитите ни бяха неуспешни. Знаехме, че чрез автоматизация на множество процеси, имаме шанс да разрастнем Fantastic Services,” споделя съоснователят и директор на компанията Антон Скарлатов.

 

Ето защо те решават да го направят по трудния начин. Борят се със зъби и нокти, за да създадат система, осигуряваща гладък работен процес. Малко по малко превъръщат малката почистваща фирма Fantastic Cleaners в глобална франчайз компания, известена днес като Fantastic Services.

Каква е била тяхната цел?

Антон Скарлатов обяснява, че основинте основните причини, поради които непрекъснато инвестират в технологии са следните:

 

  • За да спестим време и пари на всички франчайз партньори

“Трябваше да автоматизираме целия процес на резервиране и предоставяне на услуги. От управлението на екипи и планирането на работата до фактурирането и плащанията, ние искахме да направим революция в начина, по който функционира индустрията за домашни услуги.”

 

  • За да бъдем винаги една крачка напред

“Ние не спираме да създаваме иновации и да търсим нови начини да улесняваме работата на нашите франчайз партньори. Нашето нестандартно мислене ни помага бързо и успешно да реагираме на всяко едно предизвикателство, което срещнем по пътя към успеха.”

Как са го постигнали?

Fantstic Services инвестират милиони в техните напълно интегрирани CRM система, мобилни приложения и платформа за обучение:

 

  • CRM (система за управление на комуникация с клиенти)

Напълно синхронизират процеса на предоставяне на услуги, стартирайки с резервацията на клиента. След като клиентът резервира услуга, тя автоматично се появява в графика на франчайз партньора, в зависимост от това кога е свободен и какви услуги предлага. Свързахме тази платформа с две приложения (BFantastic и GoFantastic).

  • Мобилни приложения

Приложението BFantatsic е само за вътрешна комункация. Създадено да опрости ежедневния работен процес на техниците, то също така помага на всички Master и Area Development франчайз партньори да управляват лесно графиците и ефективността на своите професионалисти.

 

В приложението GoFantatsic клиентите могат да резервират над 100 вида услуги за по-малко от 30 секунди. Те могат още и да проверят наличността, да насрочат и променят времето на поръчаната услугата, да разговарят с асистент и дори да използват функцията за гласово управление.

 

  • Fantastic Academy

Във Fantastic Services вярват, че обучението е в основата на успешния бизнес. Ето защо, изграждат онлайн платформа, която предоставя техните 11-годишни знания за това как се управлява успешен бизнес за услуги за дома на техните франчайз партньори.

 

“През последните няколко години нашите специално разработени CRM, мобилни приложения и платформа за обучение са безпорен фактор, подкрепящ растежа на компанията. Знаем обаче, че технологията се нуждае от постоянно усъвършенстване, затова непрекъснато надграждаме и подобряваме нашите системи, стараейки се да отговарят на нуждите на всички наши франчайз партньори и клиенти,” обяснява Скарлатов.

Какви уроци са научили?

Попитахме Антон Скарлатов, за уроците, които той и партньорът му Рун Совндал са научили през последното десетилетие. Ето какво сподели той пред Будилник:

 

“Първо и най-важно, научихме, че инвестирането в технологии има бърза възвръщаемост. В 21-ви век е от изключително значение да се инвестира в правилните технологии, които поддържат по-голяма гъвкавост, подобряване на работния процес и възможност за навлизане на нови пазари. В случай, че избереш правилната стратегия, възвръщаемостта и печалбата са гарантирани.”

 

Антон Скарлатов добави също, че трябва да се положи много труд: “Иновациите са много повече от просто идеи. Реализацията на един проект, като нашият, включва изследвания, стратегии, ресурси, упорита работа, тестване и най-важното – квалифицирани специалисти. За щастие, ние във Fantastic Services разполагаме с най-добрите IT професионалисти, които непрекъснато се стремят да подобряват всички наши системи, приложения и уебсайтове.”

 

“За да успееш, трябва да бъдеш упорит,” казва г-н Скарлатов. “Ние възприемаме технологиите като тласък към успеха и подобряване на бизнеса. От друга страна, не вярваме в достигането на нови върхове, чрез безвъзмездно влагане на средства. Компаниите често харчат огромни суми, опитвайки се да решат проблемите си. Закупуването на нова технология може да реши определен проблем, но това би било временно. Точно поради тази причина, ние се стремим да инвестираме в хора, повече от всичко друго,” добавя той.

 

Fantastic Services неспирно продължава своята революция в начина, по който функционира индустрията. Ако искате да станете част от непрекъснато нарастващ, подкрепен от технологии франчайз и да управлявате свой собствен бизнес, можете да проверите техните възможности на www.joinfantastic.com

 

 

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!