Как се преливат гласове | Грешката на кукловодите

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
73

ИЗБОРИ 2021 | ПРОГНОЗИ 2022

 

ТАРАЛЕЖ – Дани Иванов

/публикувано на 06.09.2022 г. в България и Великобритания/

 

През 2021 г. имахме шанса да бъдат проведени три пъти избори в една и съща година.

За първи път след 1989 г. се случи подобен прецедент – бивши и настоящи комунисти да не могат да се разберат коя политическа сила да бъде новото СДС-НДСВ-ГЕРБ.

„Има такъв народ” блесна и залезе, за да се появи Продължаваме промяната.

Продължаваме промяната обаче се оказаха интересни отрочета на Столетницата – Крил Петков тип Жан Виденов – и то по отношение на Македония.

Схемата е лесна и видима – от двете страна границата по един харвардски възпитаник, за да говорят на един език /не че е друг освен български/, за да се постигне пробив с уж бившите коминтерновски дейци.

Толкова бивши са комунистите от СДСМ в Скопие, колкото и БСП-СДС-НДСВ-ГЕРБ-ПП са различни от БКП в София.

За да е по-синя червената идея в столицата ни и началника на кабинета на министър-председателя се оказа, че е завършила Харвард, до момента в който Министерски съвет не взе противоконституционно решение и се опита да прехвърли отговорността за Вардарска Македония на Народно събрание.

Последното, по предложение на „Да, България” на Христо Иванов /разбирайте другарката Бойкикина/ предложи на Парламента решение за управляващите в Република северна Македония, което не само, че е крачка в даването на правна рамка, на узаконяване, на легализиране на започналите по времето на Втората световна война престъпления против мира и човечеството и геноцид срещу българите в тази географска област, но същото беше и прието.

Открити остават въпросите защо ПП „Възраждане” се ограничиха само с гласуване против въпросното предложение, защо не внесоха друго, което да защитава българите във Вардарска Македония, и колко националистическа – т.е. българска – е тази партия?

От петте условия на ПП „Възраждане” всеки може да си отговори сам:

„Първо – трябва да се изтегли планът за въвеждане на еврото и да се заяви ясен и категоричен политически ангажимент, че никога българският лев няма да бъде премахван като официална валута в нашата страна.

Второ – пълно прекратяване на договора за предоставяне на военни бази на САЩ от нашата страна.

Трето – незабавно съставяне на широк преговорен екип, включващ представители на всички политически сили в страната. За предоговаряне на членството на България в ЕС.

Четвърто – референдум за членството на България в НАТО.

Пето – незабавно вдигане на санкциите срещу руската федерация.

 

Източник standartnews.com – Възраждане с 5 условия. Костадинов каза ще има ли избори

 

Вече може да се потвърди неприятния за всеки прякор „копейкин” за д-р Костадинов, но последният явно си го е заслужил.

Дали някой да се въздържи от мнение с дипломатично мълчание или открито ще му каже, че е по-комуняга от комунистите, личен избор – да мълчиш пред лъжата или да говориш истината открито – личен избор.

 

Истинско разбиване обаче се оказаха думите на историка-юрист че БСП е патерица на „Възраждане” – източник trud.bg.

С тези твърдения, последния, счупи всичко съществувало до момента в политживота на Българя – направи Столетницата – Партията-майка – патерица една новопоявила се партия.

 

За д-р Костадинов и почитателите му, дори Крил Петков каза, че „не ги ли поканиш, стават агресивни” – не е необходимо човек да бъде психиатър, за да се сети сам за посланието на изказа.

Последното напомня за Волен Сидеров и „Атака” – колкото и случайни да се белите коси на лидерите им,– но същият бледнее пред историка-юрист.

На следващо място се вижда, че сме били прави, когато предвидихме, че ПП „Възраждане” ще запълнят патриотичния вакуум от ляво – на мястото на одеснелите войводи от ВМРО.

 

От таблицата по-долу се вижда, че в ИТН на 11 юли се преливат гласове от ГЕРБ-СДС, БСП, БНО, Воля и НФСБ, които с ВМРО имат по-малко гласове от 4 април., от 17.66% стигнаха до 24.08% – как се преливат гласове от едни на други партии и как БСП дърпа конците.

Столетницата си създава нови политически сили, маха стари – като примера ГЕРБ-СДС е като този със залеза на НДСВ – и падналата от власт четворна коалиция е пряк аналог с тройната на БСП, НДСВ и ДПС.

* За визуална илюстрация на волатилността.

Въпреки преминаването на „гласове” от ГЕРБ-СДС, в Има такъв народ /ИТН/ и след това в Продължаваме промяната /ПП/, „отстъплението” на БСП също се доказва – и реално, и прогнозно,– че все още има много незададени въпроси.

Въртележката не е просто осезаема – видима е!

Някой реди партии доста умело, но има тази система една слабост:

Твърде много се залага на едно неприсъщо за българина качество – волатилността.

Тази грешка на изборно-политическите мениджъри не е несъобразена с изказа – „Всички са маскари!”.

Вече може да заявим публично, че се оказва вярно и впечатлението ни за функцията на предварителните прогнози – предварителна нагласа на обществото.

Резултатите, посочени в таблицата, доказва непоклатимостта на ДПС – като аксиома – начална точка, която не се доказва, а просто се приема.

Единствената константа вече не следва да бъде обяснявано с т.нар. „твърд електорат”.

 

Цифрите сочат, че БСП ще „получи” под 9% /девет процентни пункта/, а ПП „Възраждане” ще се бори с ДПС за третото място.

Последното говори за предстоящ катаклизъм, който няма да обхване само политическия живот в България, а ще бъде на тектонично ниво.

Партията-майка не се оттегля случайно и още по-неслучайно ПП „Възраждане” излиза напред – при условие, че последната няма никакъв експертен капацитет от т.нар. „критична маса” на инакомислещи, то чий потенциал на кадровици ще бъде използуван, следва да бъде ясно от сега.

 

Един патриотичен бушон се подготвя да гърми – а най-явните сигнали са оттеглянето от властта на БСП, за да се върне като единствения спасител, ВМРО, които вече спасиха Каракачанов, чакат Партията-майка, за да застъпят отново на „пост”…

 

Патерицата на ПП „Възраждане” беше ръководещата в предишното правителство, нищо „получи” само с 10.21% от последните избори и по силата на логиката не би следвало да има илюзиите, че ще има участие в управлението.

Столетницата обаче е единствената – Партията-майка на всички партии, както може да се перифразира едно шопландско-люлинско послание „От БСП всичко започва и в БСП всичко свършва“.

 

След предстоящите избори отново импотентната политическа „класа“ ще завърти опити за кабинети, както през 2021 г.

Предвид прогнозите, по-вероятно е да има нови избори след 2 октомври 2022 г. или да бъдем свидетели на някоя широка анти-ГЕРБ коалиция с не-участието на ПП „Възраждане” /въздържали се/.

 

Трябва да се посочи, че служебните кабинети не се оказаха лоши – като ген. Стефан Янев, който реши да прави и направи партия, може да се каже, че си беше на мястото.

 

В тази връзка, политическият модел – парламентарна република /при писане на статията по грешка беше написано реСпублика/– е повече от изчерпан.

По наше мнение, бъдещето на държавната форма на управление в България е форма на президентска република – силна централна власт с елементи на пряка демокрация и сведени до минимум предпоставките за корупция.

За последното обаче се изисква да бъде счупен модела, а досегашните партии единствено го утвърждават.

 

Промяната обаче започва с Нашия наказателен вот – „НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО“.

Тогава нито един глас няма да бъде преразпределен на пропорционалния принцип, а ще бъда в графа „НЕ ПОДКРЕПЯ НИКОГО“ /или преди недействителен/.

Само с тази бюлетина имате право на наказателен вот.

Така че, който е доволен, си знае за кого ще гласува – недоволните също.

 

Честит ден на Съединението на Княжество България с Източна Румелия! Единственият изцяло български празник.

 

 

„Съединението прави силата,           

а силата ражда независимостта.”

Стефан Стамболов

 

 

 

 

 

 

 

 

автор: адв. Николай Лалев

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!