Как би изглеждал Белия дом, ако Кание Уест стане президент на САЩ?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

Все още не е ясно колко сериозен е рапърът, но хората вече са притеснени

 

Снимка: БГНЕС
Навярно голяма част от хората си мислеха, че eдва ли ще има по-култов президент в Белия дом от Доналд Тръмп. Но той може да се окаже само началото на една американска трагедия.

Преди дни рапърът Кание Уест обяви в Twitter, че ще се кандидатира за президент на изборите тази година. Все още не е ясно дали е внесъл нужните документи за независим кандидат, а в някои щати, включително и в Ню Йорк, вече е прекалено късно. Но Уест вече има солидна подкрепа зад гърба си от хора, като съпругата му Ким Кардашиян и милиардерът Илон Мъск.

Това не е първият път, в който Кание Уест изразява намерението си да се кандидатира за президент на САЩ. През 2015 година той обяви, че ще се кандидатира през 2020 година, но по-късно се отказа, след като се срещна с Доналд Тръмп в Белия дом и реши, че го харесва достатъчно, за да отложи политическата си кариера за 2024 година. Но рапърът многократно е бил критикуват за подкрепата си към Тръмп, което може да го е принудило все пак да се кандидатира за президент през 2020 година.

И макар все още да не е ясно дали това не е просто една добра PR кампания, много хора започнаха да се чудят как би изглеждал Белият дом, ако Кание Уест се настани в него?

Разбира се, дебатът започна с това кой ще е неговият вицепрезидент? Някои потребители в мрежите залагат именно на Мъск, други на активистката Кендъс Оуенс, която напълно подкрепя политиката на Тръмп, а трети – на актьора Тери Крюз.

Разбира се, ако Уест стане президент на САЩ, то съпругата му Ким Кардашиян ще стане Първа дама. Тя е посещавала Белия дом в ролята си на активист, който се бори за съдебна реформа. Едва преди няколко години риалити звездата обяви, че ще започне да учи право, за да помогне на онези, които са несправедливо в затвора.

Не е ясно точно какви са възгледите на Кание Уест и какви разбирания ще защитава. Единственото, което се е чувало от него, са много спорни коментари относно расовата политика. През 2014 г. чернокожият рапър казва, че расизмът е “отминала концепция”, която “не съществува и не означава нищо в днешно време”.

“Расизмът е като подскачаща топка в стая с две котки, когато вие не искате да си играете с тях. Оставяте ги да се бият за топката. А подскачащата топка няма нищо, няма цел, нищо повече от това да подскача”, обяснява той.

Според него, “афро-американското робство е избор”, а през 2018 година Уест пише в Twitter: “Може и да не сте съгласни с това, какво казва Тръмп, но мафията не може да ме накара да не го харесвам. И двамата имаме драконова енергия. Той ми е брат.”

Връзката на Кание Уест с Доналд Тръмп даде и резултат – президентът помилва 63-годишна жена, която бе осъдена на доживотен затвор заради трафик на кокаин. Тя бе една от каузите на съпругата на рапъра – Ким. На следващата година Уест обяви, че работи в тясно сътрудничество с Тръмп за освобождаване на колегата му A$AP Rocky, който бе задържан в Швеция след предполагаемо нападение.

Кандидатурата на Кание Уест за президент през 2020 година предизвика сериозно объркване. И докато едни се смяха, други леко се притесниха и дори започнаха да критикуват рапърът и семейството му, заради това, че възприемат живота като едно “риалити предаване” без да се интересуват, че от лидера на САЩ всъщност зависят милиони животи.

По публикацията работи: Нели Христова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!