Кабинетът увеличи средствата за подкрепа на туризма заради пандемията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
54

Парите за компенсиране на загуби в сектора нарастват до 2,3 млн. евро

Снимка: Bloomberg

Правителството увеличи средствата за подкрепа на туризма заради пандемията.

На днешното си заседание кабинетът измени постановления относно предоставянето на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор. Така мерките в сектора на туризма, включително и за туроператорите, се увеличават от 1,8 млн. евро на 2,3 млн. евро.

Министерският съвет прие промени в условията, критериите, реда и размера на средствата по схема за предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените противоепидемични мерки.

Рамката на правителството във връзка с Covid мерките в сектора на туризма е адаптирана и приведена в съответствие с максимално позволените помощи с европейската рамка в тази сфера, коментира Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков, след заседанието.

По статията работи: Евгения Маринова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!