Сърбин стана собственик на Саутхемптън, купи акциите от китаец

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
181

Медиен магнат от Сърбия е новият собственик на Саутхемптън, потвърдиха от елитния английски клуб. Основателят на „Юнайтед Груп“ Драган Солак, който притежава много телевизионни канали в различни страни от югоизточна Европа, в това число и в България, е придобил 80% от Светците, за които е платил 100 милиона паунда.

Чрез базираната в Лондон своя компания „Спорт Репъблик“, сръбският бизнесмен вече е собственик на контролния пакет акции на южняците, които придобива от китаеца Гао Джишен. Катарина Либхер запазва своите 20%.

„ФК Саутхемптън може да потвърди, че „Спорт Репъблик“ завърши придобиването на контролния пакет акции на клуба. Това е компания, която инвестира в спорта и развлекателната индустрия и която купи акциите от г-н Гао“ се казва в официалното съобщение на Саутхемптън.

„Саутхемптън притежава много от качествата, които търсим в една спортна организация. Това е отлично ръководен отбор, който притежава усет за развитието на таланти, играе отличен футбол и има страхотни фенове. Затова сме много щастливи от неговото придобиване, което е първата стъпка в нашата инвестиционна стратегия“ заяви в изявление Драган Солак, който има идея да придобие редица клубове в различни страни, по примера на Манчестър Сити.

Светците са 14-и във Висшата лига, но са на 10 точки от опасната зона и под ръководството на Ралф Хазенхютъл се справят доста добре последните сезони.
novinite.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!