Износът на Германия скочи с 3.8%

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1197

Износът на Германия скочи до най-високите си нива от фалита на инвестиционната банка

Lehman Brothers и началото на кризата, което е поредния сигнал за съживяване на най-голямата икономика в Европа, пише “Файненшъл таймс”.

Сезонно коригираните данни показват, че износът е скочил с 3.8% за месец юни до 86.5 млрд. евро. Това са най-високите резултати от октомври 2008 г., показват данните от германският статистически институт.

Вносът се повиши с 1.9% на месечна база до 72.4 млрд. евро, като това е най-високата стойност на внесените продукти от 1950 г. или откакто се води търговска статистика в страната.

Резултатите показва силата на възстановяването на германската икономика от кризата, коментира изданието. Също така в ключови за страната сектори като химическата промишленост, автомобилостроенето и индустриалните продукти има голям прилив от поръчки, които са стимулирани от търсенето в Азия и слабите нива на еврото.

Анализатори очакват брутният вътрешен продукт на страната за второто тримесечие да се повиши с 2%, което ще бъде най-големият икономически растеж от обединяването на Германия през 1990 г., допълва “Файненшъл таймс”.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!