Изкуственият интелект може да донесе 10% ръст на британския БВП до 2030 г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
79

Автоматизацията може да не се превърне в толкова голям проблем, твърдят от PwC
Британците трябва да спрат да се притесняват, че роботите ще откраднат рабтните им места. Изкуственият интелект всъщност ще даде тласък на британската икономика според PricewaterhouseCooopers, пише Bloomberg.
По-голямата част от растежа на икономиката на Великобритания до 2030 г. ще дойде от увеличаващото се потребителско търсене, благодарение на изкуствения интелект, който ще даде по-голям шанс на продуктите със засилена персонализация и ще ги направи по-достъпни с времето, сочи ново проучване на компанията.
“Въпреки че очакваме природата на работните места да се промени и някои да бъдат податливи на автоматизацията, нашето проучване сочи, че тласъкът на британския брутен вътрешен продукт, който продуктите и услугите с изкуствен интелект ще донесат, ще генерира значителни компенсации”, посочва икономистът от PwC Джонатан Гилъм.
По думите му автоматизацията на част от повтарящите се аспекти на работата на хората ще увеличи производителността във Великобритания и ще доведе до скок на реалните заплати.
Въпреки че Великобритания може да се радва на 10-процентно увеличение на брутния си вътрешен продукт до 2030 г., страните, които ще имат най-голям възход, ще са Китай и Северна Америка, съответно с 26% и 14,5% ръст, посочват от PwC. Компанията очаква най-добри постижения да бъдат отбелязани в сектори, като търговията на дребно, финансовите услуги и здравеопазването.
По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!