The Daily Telegraph: Брекзит може да причини 20 млрд. евро празнина в бюджета на ЕС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
132

Лондон. Европейския комисар по бюджета Гюнтер Йотингер заяви, че излизането на Великобритания от ЕС може да остави дупка в бюджета в размер на 20 млрд. долара годишно и призова към допълнителни европейски данъци за запълването, предаде The Daily Telegraph.
Йотингер заяви, че загубата за Съюза трябва да бъде призната и че трябва да се направят големи решения след март 2019 г., когато процесът за Брекзит ще приключи. „Няма да имаме Великобритания заедно с нас повече. Ще имаме празнина от 10-11 млрд. евро годишно“, посочи той. Комисарят добави, че има нужда да се финансират нови инициативи в сфери като отбраната и сигурността, което ще доведе до това „общата празнина да се увеличи дори двойно“.
Бюджетът на ЕС през 2017 г. е 157,9 млрд. евро. Европейската комисия се надява да спаси малко пари от излизаща Великобритания, искайки от правителството ѝ да спази своите задължения като член, включително финансирайки пенсиите на европейските чиновници.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!