Тяло на изчезнало момче на 14 години, намерено в река Тайн

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
60

14-годишно момче почина, а 13-годишно момче е в критично състояние, след като попаднаха в беда в река, съобщиха от полицията.

Тялото на по-голямото момче беше намерено след обширно търсене в река Тайн, близо до моста Овингам, Нортъмбърланд.

По-малкото дете беше спасено от водата и откарано в болница, където остава в критично състояние, добавиха от полицията на Нортъмбрия.

Спешните служби бяха изпратени около 15:30 BST в събота поради опасения за благосъстоянието на двама тийнейджъри, които бяха видени в реката близо до моста.

Родителите на двете момчета са подкрепени от специално обучени служители, съобщиха от полицията. Главен суперинтендант Хелена Барън каза: „Това е абсолютно трагичен инцидент и нашите мисли са с семействата на двете момчета в този труден момент, докато продължаваме да ги подкрепяме.

„В инцидента бяха ангажирани редица агенции и тяхната подкрепа беше изключително ценена.

„С голяма тъга не можахме да предоставим по-позитивна актуализация.“

Пожарникари се присъединиха към екипите от Североизточната бърза помощ, Великата северна въздушна линейка (GNAAS) и полицията на Нортъмбрия в съботното обширно търсене.

GNAAS съобщи, че са били активирани в 15:40 BST и „работиха със Североизточната бърза помощ, за да лекуват пациент, преди да го придружат до болницата“. Ограждение все още беше на мястото около района в неделя сутринта, с полицейско присъствие.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!