Идеологът на Brexit няма да се кандидатира за депутат

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
98

Вместо това Найджъл Фараж е решен да агитира из цяла Великобритания против споразумението с ЕС

Brexit Party leader Nigel Farage launches his party’s manifesto ahead of the General Election, in London, Friday, Nov. 1, 2019.(AP Photo/Alberto Pezzali)

Снимка: БТА
Найджъл Фараж, който е най-изявеният идеолог и агитатор за Brexit, обяви, че няма да участва в предсрочните парламентарни избори във Великобритания другия месец. Вместо това той предпочита да агитира в цяла Великобритания против споразумението, договорено от премиера Борис Джонсън с ЕС.

„Мислих много усилено върху това как да служа възможно най-добро на каузата Brexit. Смятам ли, че получаването на мандат в британския парламент е по-полезно, отколкото обикалянето на цялото Обединено кралство, за да подкрепям 600 кандидати? Реших, че второто е правилното“, заяви Фараж в интервю от днес за BBC. Под 600-те кандидати той визира членовете на своята „Партия Brexit“.

По думите на бившия председател на „Британската независима партия“ (UKIP) споразумението, договорено от Джонсън с ЕС по-рано този месец е „на практика по-лошо, отколкото да сме в ЕС“.

„Ако Борис Джонсън искаше истински Brexit, нямаше да има да се борим срещу него в тези избори“, каза още Фараж, визирайки отказа на Джонсън да се яви на изборите в коалиция с „Партия Brexit“.

През 2016 г. Фараж беше ключова фигура в кампанията за агитиране британците да гласуват на референдума страната им да напусне Европейския съюз. Веднага след общественото допитване, на което 52% от британските граждани гласуваха за излизане от ЕС председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нареди всички депутати на тогавашната партия на Фараж – UKIP – да напуснат Европейския парламент.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!