Хиляди британци на протест в Лондон, искат обратно в ЕС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
216

Националният марш в събота за присъединяване събра над 3000 души

Активисти против Брекзит демонстрираха в центъра на Лондон за връщането на Великобритания в Европейския съюз.

 

„Протестиращите образуваха море от сини и жълти цветове в центъра на Лондон, призовавайки Великобритания да се присъедини към ЕС“, съобщи в. “Индипендънт”. Това са цветовете на флага на ЕС.

Националният марш в събота за присъединяване събра над 3000 души. Конвоят от участници премина от Парк Лейн до площада на парламента, където различни оратори се обърнаха към хората, включително бившия белгийски премиер Ги Верхофстад. Според медиите това е второто годишно шествие за връщане на Великобритания в ЕС, но тази година в него са участвали по-малко хора.

По-рано вестник “Телеграф”, цитирайки доклад за разширяването на ЕС, изготвен от Франция и Германия, определи Обединеното кралство като потенциален партньор на Европейския съюз в качеството му на „асоцииран член“. На референдум през юни 2016 г. 52% от британците се обявиха за напускане на Европейския съюз.

Източник: БГНЕС
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!