Хари и Меган срещу Фирмата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

Хари и Меган през август би трябвало да се приберат в Лондон, където Елизабет II и принц Чарлз с нетърпение очакват да прегърнат внука си Арчи. Но – според британски журналисти – кралицата и престолонаследникът вече са ядосани и донякъде отегчени от напъните на принца и жена му на всяка цена да провокират скандали. А поредният скандал набира скорост и енергия, откакто медиите започнаха да тиражират избрани откъси от книгата „В търсене на свободата“, превърнала се в бестселър, още преди премиерата си на 11 август.

Какво вече се знае, литературното произведение е посветено на отношенията между двамата Съсекс и династията. Авторите – Омид Скобие и Каролин Дюран – твърдят, че Хари и Меган са им разказали всичко онова, което ще може да бъде прочетено на страниците – семейни тайни и интриги, спомени и сензации. Херцозите обаче засега се държат като ощипани госпожици – ту имат нещо общо с акцията, ту нямат. Скобие и Дюран са интервюирали над 100 човека – от приближени до обслужващ персонал, а 24-те глави вече имат шеговито название – Евангелие по поръчка.

Един от най-сълзливите епизоди в книгата е посветен на първата среща между Хари и Меган. В тузарската лондонска кръчма в Сохо бъдещите съпрузи почувствали толкова неустоимо привличане, че си уговорили среща още преди да им донесат десерта – на другия ден, на същото място, в същия час. Той пил бира, тя – мартини. Всеки споделял за „работата“ си и били погълнати един от друг. И така – три часа, през които Меган узнала за благотворителната дейност на принца в Африка. Той пък видял у нея идентично на своето желание да „промени света към по-добро“.

Междувременно все още действащата актриса успява да информира приятелите си, че в познанството ѝ с принца няма нищо случайно и че то ще се трансформира в нещо повече. Хари пък бил толкова очарован и замаян, че на въпросната първа среща дори не се сетил да я целуне по бузата за „довиждане“. Три месеца по-късно по-малкият син на Даяна се обяснил в любов на разведената американка. Тя хич и не се поколебала да му отвърне „и аз“, а след половин година се отправили на пътешествение в Африка, където връзката им станала още по-силна в палатката под открито небе.

След романтичния воаяж Меган се завърнала в Торонто, за да снима в сериала „Костюмари“. Дали всичко това е точно така, може само да се гадае. Още повече че тъкмо от Канада тръгват слуховете за горещата страст между Хари и Меган, а всяка нейна снимка в Инстаграм в онзи момент е аранжирана с „Love Hearts“ , „Kiss Me“ и „Lovehearts in london“.

Неслучайно, когато британските таблоиди оповестяват новата кралска двойка, Маркъл се оказва в епицентъра на вулкана от любопиство. Самата тя е разказвала, че хора, с които не е общувала от години, са й писали в социалните мрежи, за да пита вярно ли е всичко това. Ако погледнете в интернет обаче, ще видите, че там пише друго – в началото Меган въобще не подозирала кой и какъв е Хари. И че последната информация, която е стигнала до съзнанието й, била за синята кръв на избраника.

Сред акцентите в книгата са и страданията на Меган заради тормоза и расовата дискриминация. Именно те пък предизвикали Хари да преразгледа социалния си кръг и съвсем открито да призна за чувствата си към госпожица Маркъл. „Времето не беше най-доброто: принц Чарлз и съпругата му Камила тръгнаха на кралска обиколка в Близкия изток, която трябваше да бъде активно отразявана в пресата.

Принц Хари обаче привлече цялото обществено внимание – в името на бъдещата си съпруга той беше готов на всичко. Баща му разбра за важното изявление 20 минути преди публикуването му. Екипът на Чарлз беше бесен, но самият принц знаеше, че тази стъпка е необходима“, ще четем в изданието. А сред читателите, които отсега заявяват недоволството си от него, е и бащата на Меган.

Томас Маркъл открито развенча дъщеря си и зет си. „Те се оплакват от всичко и по много, докато светът се бори с коронавируса. Сега е най-лошото време за това. Обичам Меган, но не харесвам това, което тя прави“, споделя Маркъл пред The Sun. В книгата пък се твърди, че Меган не е разговаряла с татко си от дните преди сватбата – изпратила му десетки съобщения преди церемонията, но той не отговорил на нито едно от тях.

Хари и Меган – за всеки случай – вече публично отрекоха, че са давали интервюта за „В търсене на свободата“, но не уточняват дали са забранили на хората от най-близкия им кръг да споделят това, което знаят за двойката. Фактът обаче си факт – книгата е против Фирмата, както наричат кралското семейство. И най-вече – против Уилям и Кейт, окачествени като безсърдечни. Всички те са обявени за главните виновници за Мегзит. Придворните, които вече са чели откъсите, се кълнат, че описаното в тях няма общо с действителността. Много от служителите на Нейно величество смятат, че след излизането на книгата Хари и Меган няма да бъдат добре приети в Англия.
standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!