Арест за Грета Тунберг във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
174

Тя протестираше на Форума за енергийно разузнаване

Снимка: БГНЕС
Днес полицията на Великобритания задържа борещата се за климата Грета Тунберг, по време на протест преди годишната среща на енергийния сектор в Лондон, съобщи АФП.

20-годишната активистка, която се превърна в ключово лице на движението за борба с изменението на климата, беше отведена от двама полицаи и качена в задната част на полицейски ван пред Форума за енергийно разузнаване.

“Светът се дави в изкопаеми горива. Нашите надежди, мечти и животи се отмиват от потоп от зелено измиване и лъжи”, обърна се Тунберг към активистите, преди ареста си. “От десетилетия е ясно, че индустриите за изкопаеми горива са били добре запознати с последствията от своите бизнес модели и въпреки това не са направили нищо. Обратното – те активно отлагаха, разсейваха и отричаха причините за климатичната криза и разпространяваха съмнения относно собствената си ангажираност в нея.”

Протестиращите се събраха с транспаранти и викаха “нефтените пари вън” и “отмяна на конференцията”, докато други запалиха жълти и розови димни факли.

По публикацията работи: Нели Христова
dnes.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!