Доналд Тръмп съди бивш британски шпионин за “шокиращи” твърдения относно “извратени сексуални действия”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
42

Тръмп иска обезщетение от фирмата за предполагаемо нарушаване на британските закони за защита на данните

Снимкa: Shutterstock

Доналд Тръмп съди частна фирма за разследвания заради “шокиращи и скандални” твърдения, че е участвал в “извратени сексуални действия” в Русия, предаде Скай нюз.

Бившият президент на САЩ съди Orbis Business Intelligence, базирана в Лондон компания, съоснована от бившия британски шпионин Кристофър Стийл, заради досие, съдържащо слухове за него, които предизвикаха буря преди встъпването му в длъжност през 2017 г.

Тръмп иска обезщетение от фирмата за предполагаемо нарушаване на британските закони за защита на данните.
“Досието Стийл” твърди, че Тръмп е участвал в сексуално поведение, с което дава на Русия материали, с които да го изнудва.

Адвокатите на Тръмп заявиха, че докладът е “изключително неточен”.

77-годишният мъж, който не присъства на заседанието, заяви в писмено свидетелско, че досието съдържа “множество неверни, фалшиви или измислени твърдения” и че той съди Orbis, за да “докаже чрез доказателства в процеса, че данните са неверни”.

Тръмп заяви, че не е участвал в “извратено сексуално поведение, включително наемане на проститутки в президентския апартамент на хотел в Москва”, нито е участвал в “секс партита” в Санкт Петербург, нито е „дал“ на руските власти “достатъчно материали, за да го изнудват”.

Орбис обаче твърди, че Тръмп предявява иска, за да отговори на “дългогодишните си оплаквания” срещу компанията и г-н Стийл.

Компанията иска делото да бъде прекратено, заявявайки, че досието никога не е било предназначено да бъде публично оповестено и публикувано на уебсайта Buzzfeed без разрешението на г-н Стийл или Орбис.

В него се казва още, че искът е подаден твърде късно.

Адвокатът на Орбис Антъни Уайт заяви, че Тръмпa има “дълбока и интензивна враждебност” срещу Стийл и фирмата и “дълга история на многократно предявяване на лекомислени, незаслужени и злонамерени претенции с цел да дразни и тормози възприеманите врагове и други, срещу които той има злоба”.

Тръмп е призовал Стийл да бъде “екстрадиран, съден и хвърлен в затвора” и го е нарекъл “мръсник”, замесен в “измамата с руския сговор”, който е изготвил досие за “пълна фалшива измама”, каза Уайт в съдебно дело.

Тръмп заяви в свидетелското си изявление, че не се опитва да тормози или да търси отмъщение или да вкара Орбис във финансова разруха, а иска да установи, че информацията в досието е невярна.

“Докато няма такова решение, продължавам да понасям щети и страдания в резултат на това, че хората неправомерно вярват, че данните в досието са точни”, каза той.

Делото на Тръмп срещу Орбис е едно от многото съдебни дела, свързани с бившия президент, който е изправен пред четири отделни наказателни преследвания в САЩ.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!