Google си купи офис за $1 млрд. в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
147

С покупката компанията показва увереността си в бъдещето на офиса

Технологичният гигант Google е похарчил $1 млрд. за закупуване на сграда в центъра на Лондон, където в момента е наемател, показвайки увереността си в бъдещето на офиса като място за работа, предаде „Ройтерс“. Google, в която работят 6400 души във Великобритания, планира обновяване на офисите си за милиони паунда в рамките на Central Saint Giles, близо до Ковънт Гардън в центъра на Лондон.

„Имаме привилегията да работим в Обединеното кралство от близо 20 години и нашата покупка на Central Saint Giles отразява нашия непрекъснат ангажимент към растежа и успеха на страната“, каза Рут Порат, финансов директор на компанията майка на Google Alphabet.

Google планира да преоборудва сградата, така че да е адаптирана за присъствена работа в екип и да има заседателни зали за хибридна работа, както и да създаде повече пространство за отделни хора. Новият ремонт ще включва и открити покрити работни пространства, за да се работи на чист въздух, казаха от компанията.

Google заяви, че в крайна сметка ще има капацитет за 10 000 работници в своите обекти в Обединеното кралство, включително един, който се разработва в близкия район Кингс Крос в Лондон.

„Тази инвестиция в работни места от Google е голям вот на доверие в Обединеното кралство като водещ световен технологичен център“, каза в изявление финансовият министър Риши Сунак.

Google заяви миналия месец, че отлага плана си за връщане към офиса в световен мащаб на фона на нарастващите опасения относно варианта омикрон.

Сградата Central Saint Giles е била собственост на съвместно предприятие между Le
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!