Google маха за сбогом на Wave

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
588

Интернет гигантът Google се отказва от проекта си за социалната мрежа Wave, малко повече от година след неговото начало.

От компанията признаха в официалния си блог, че услугата не е успяла да се наложи сред потребителите.

Wave позволява изпращане на съобщения и редактиране на документи в реално време. Всяка “вълна” може да е лична, споделена с избрана група хора, или видима за всички потребители.

В началото само поканените потребители можеха да използват услугата и да дават обратна връзка на нейните създатели. Google направиха проекта широко достъпен едва преди 3 месеца.

“Когато направихме предварителното представяне на услугата пред разработчиците, вдигнахме летвата прекалено високо за това, което е възможно да се постигне в уеб браузър. В Google бяхме много ентусиазирани, въпреки че не бяхме сигурни как потребителите ще реагират на този радикално различен тип комуникация”, коментира вицепрезидентът по операциите Урс Холцле.

От Google признават, че въпреки новаторството на услугата и лоялните й почитатели, тя не е била възприета според техните очаквания.

“Не планираме да продължим разработката на Wave като самостоятелен продукт, но ще поддържаме уеб сайта поне до края на годината и ще използваме технологията в други наши проекти”, се казва на страницата на интернет компанията.

“Wave ни научи на много и се гордеем с екипа за начините, по които те разширяват границите на компютърните науки”, завършва тяхното изявление.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!