Голям скандал с посланика ни в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
383

Бившият служебен премиер на Росен Плевнелиев – Марин Райков, сега посланик в Лондон, протестира за оставката на кабинета и главния прокурор.

 

Райков, който като служебен министър-председател се самоназначи за посланик в Париж, вчера се присъедини към стотината протестиращи сънародници в британската столица с думите, че ги “ги представлява и работи за техните интереси”, информира “Дарик”.

Няколко часа по-късно дойде и официалната реакция на посолството, оглавявано от Райков. Според позицията на амбасадата ни на Острова той е бил злепоставен, а е отишъл на протеста, за да чуе исканията на сънародниците си.

“Във връзка с тиражираните в последните часове спекулации относно решението на посланика на България в Лондон Марин Райков да излезе пред Посолството и да се срещне с протестиращите, дипломатическата ни мисия държи отново да повтори думите на ръководителя на мисията: “Посланикът на Република България е представител на държавата, на всички институции и на всички граждани, независимо от тяхната политическа чувствителност. Той не взима страна по вътрешнополитически теми, не подкрепя и не се противопоставя на едни или други вътрешнополитически тези, но е длъжен да чуе своите сънародници и не може да им обърне гръб.”

Всякакви други тълкувания и интриги имат за цел да злепоставят всички, които през последните дни проявиха цивилизовано и толерантно поведение в рамките на протестите – както от страна на протестиращите, така и от страна на Посолството.

Позицията на посолството в Лондон активно се споделя в социалната мрежа от бившата пиарка на Райков като служебен премиер – Ивет Добромирова, която го защитава. Съпругът на Добромирова – адвокат Румен Петров, е сред защитниците на Пламен Георгиев от Държавната комисия по хазарт, посочен като съпричастен към ОПГ на Васил Божков.

По новината за излизането на Райков сред протестиращите, бившият дипломат, после депутат и политик, Велизар Енчев не се сдържа и реагира във Фейсбук, че истинската подбуда за посланическия протест е дипломатическата кариера. Преподавателят по международно право не спестява документалната подробност, че Райков е излязъл да протестира на улицата, понеже от мисията зад граница може да го “прибере” само президентът Румен Радев с указ.
blagoevgrad24.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!