Г. Браун: Без реформи Великобритания ще се превърне в провалена държава

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
381

Дали някой в Лондон е помислил за това – обичаен въпрос на хората, които се чувстват забравени и невидими, коментира бившият британски премиер

Гордън Браун. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Ако във Великобритания не се проведат фундаментални реформи, страната може лесно да се превърне в провалена държава. Това коментира бившият британски премиер Гордън Браун, цитиран от Ройтерс.

Много хора на Острова са изгубили вяра в начина, по който страната се управлява, и смятат, че властта се концентрира върху собствения си интерес, посочва Браун.

„Смятам, че в момента трябва да избираме да имаме реформирана държава или провалена държава“, пише Браун в свой коментар за в. Daily Telegraph. Той предупреждава, че недоволството на Шотландия е толкова голямо, че това може да сложи край на Обединеното кралство.

„Дали някой в Лондон е помислил за това – обичаен въпрос, който хората си задават и който разкрива гнева на общностите, смятащи, че са забравени, невидими“, посочва Браун.

„Заплахата от Covid-19, национализмът и несигурността как точно „Глобална Британия“ след Brexit ще изглежда, Великобритания спешно трябва да преоткрие какво я обединява и какво я разделя, а управлението – да се реформира“, пише още бившият британски премиер.

„Нито една държава не може да постигне национална интеграция без политическо включване. Властта трябва да започне да се поучава от страни като Австралия, Канада, Германия и Америка“, казва Гордън Браун.

Продължаващата вече пет години Brexit криза и коронакризата отслабиха британската икономика и засилиха разделението между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които заедно представляват икономика за 3 трлн. долара, коментира Ройтерс.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!