Франсоа Фийон ще иска от Лондон помощ за спасяване на еврото

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
647

Френският премиер Франсоа Фийон ще поиска от Лондон подкрепа за засилване на европейската интеграция с цел спасяването на европейската валута, коментира британският вестник „Таймс”.

Фийон заявил пред изданието, че по време на срещата си с британския си колега Дейвид Камерън в четвъртък ще подчертае вероятността от катастрофални последствия, които може да има сривът на европейската валута върху британската икономика.
„За консолидирането на еврото имаме нужда от постепенно хармонизиране на икономическите, фискалните и социалните си политики”, заяви Фийон, като подчерта, че „Европа се намира на исторически кръстопът”.
„Ще се наложи да въведем икономическа система за управление в еврозоната. Великобритания не е част от нея, но решението, което ще вземем, ще има голямо значение за страната.
Въпросът е: готова ли е Великобритания да приеме или поощри по-силната интеграция на еврозоната, или по-скоро се противопоставя и ще създаде препятствия”, посочи още френският премиер.
Той уточни, че ако еврото се срине, това би било катастрофално и за Лондон, тъй като страната поддържа отношения с европейския пазар.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!