Фейсбук подготвя умни очила, свързани със смартфони

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
24

/КРОСС/ Марковите очила Ray-Ban, превърнати от Фейсбук в носител на технология, са ранна стъпка в проект за създаване на футуристични очила, които увеличават образа на реалния свят с данни или графики от интернет, заяви главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг.

„Те ще бъдат следващата стъпка по пътя към очилата с добавена реалност и също ще изглеждат доста добре”, каза Зукърбърг в презентация, откриваща конференция за разработчици, посветена на платформата си за виртуална реалност Oculus.

Техническите спецификации на интелигентните очила, които се произвеждат от френско-италианската фирма, не бяха разкрити.

Зукърбърг обясни, че инженери в екипа на Project Aria експериментират с очилата.

Партньорството ще съчетае приложенията и технологиите на Фейсбук с марките Luxottica и технологията за лещи Essilor в интелигентни очила, които се включват в интернет, за да помогнат на хората да останат свързани с приятели и семейство.
cross.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!