Евакуираха летище „Орли“ в Париж, има жертва

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
170

Специалните части са опразнили южния терминал заради стрелба
Парижкото летище „Орли“ беше евакуирано, след като на южния терминал избухна стрелба, съобщава Euronews.
Неизвестен мъж е бил застрелян след като се е опитал да вземе оръжието на войник, който е охранявал аеропорта. Въоръженият е опитал да се укрие в магазин на летището, преди да бъде застрелян от военните. При инцидента не е имало ранени, а мъжът вероятно е действал сам, съобщават френските медии.
„Потвърждаваме, че човекът, който се опита да отнеме оръжието на войник, е бил неутрализиран“, заявиха от полицията, отказвайки да дадат повече подробности.
Инцидентът се случва около 8:30 сутринта местно време (9:30 българско), когато се чуват изстрели в главната зала на южния терминал на летището, разказват свидетели.
Антитерористи от специализирания отряд RAID са евакуирали целия терминал, като част от продължаваща операция за сигурност.
Разположено на 13 км от Париж, летище „Орли“ е първото във френската столица. То беше основният авиационен хъб на Франция преди откриването на новия най-голям аеропорт – „Шарл де Гол“. Дори и в момента „Орли“ обслужва 30 млн. пътници годишно и се използва най-вече за вътрешни полети.
economic.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353