Великобритания е най-желаната дестинация в Европа за експанзия на търговците

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
141

Повечето ритейлъри не се притесняват от разрастването на онлайн търговията, но признават, че ролята на традиционните магазини се променя
Ул. Оксфорд в Лондон. Снимка: Архив Ройтерс
Великобритания остава най-популярната дестинация в Европа за експанзия на глобалните търговци, сочи доклад на консултантската компания CBRE.
Франция е на втора позиция, а трета е Германия. Топ 5 се допълва от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Испания, а топ 10 – от Холандия, Унгария, Белгия, Саудитска Арабия и Швейцария.
Сред другите най-популярни държави за експанзия на световните брандове се нареждат Австрия, Италия, Бахрейн, Катар, Финландия, Ирландия и Казахстан.
Глобалните търговци продължават с разширяването въпреки разрастването на онлайн търговията и политическата и икономическа несигурност. Много от тях вече се оглеждат и за навлизане на не толкова разработени пазари, макар че отново търсят държави и градове с по-голямо население.
Почти две трети от анкетираните от компанията глобални търговци планират експанзия през тази година, вижда се от данните в доклада. Те обаче планират разкриването на до 10 физически магазина в Европа, Близкия изток и Африка.
Общо 14% от анкетираните имат по-мащабни планове за експанзия в региона.
Четири пети от участниците в проучването предпочитат да разкриват нови обекти по водещите търговски улици и в молове. Останалите са посочили други търговски площи, например аутлет центрове.
От проучването става ясно, че най-големият риск според ритейлърите е увеличаването на разходите и недостига на качествени площи, който пък допълнително тласка наемите, т.е. разходите на търговците, нагоре. Очертаващото се ускоряване на инфлацията, което би натежало на потребителските разходи, също се посочва сред основните рискове пред експанзията.
Много малък дял от анкетираните смятат, че ръстът на интернет търговията намалява необходимостта от агресивно разширяване на магазинната мрежа. По-голямата част обаче са на мнение, че има смисъл от експанзията, макар че ролята на физическите магазини се променя.
Една трета от търговците посочват, че вече са или ще имплементират повече в дейността си социалните мрежи, както и че развиват мултиканална търговия. Популярно през 2017 г. ще е монтирането на интерактивни екрани в пробните, а все по-търсени от ритейлърите са и технологиите за анализ на поведението на клиентите.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова
investor.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353