Почина Дейвид Рокфелер

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
401

Милиардерът, банкер и филантроп, последният внук на Джон Рокфелер, почина на 101-годишна възраст
На 101-годишна възраст почина американският милиардер, банкер и филантроп Дейвид Рокфелер.
Рокфелер починал вследствие на сърдечна недостатъчност по време на съня си в дома си в Покантико хилс, Ню Йорк, потвърди говорител на семейството.
Евреинът Дейвид Рокфелер бе най-възрастният милиардер в света.
Според „Форбс“ той притежава 3,2 милиарда долара. В миналото той имаше значително политическо влияние в САЩ.
Той е роден на 12 юни 1915 г. в Ню Йорк. От 2004 г. беше главата на богатата и буквално позлатена фамилия и най-възрастният й член. Дейвид Рокфелер бе най-младият и последният жив внук на основателя на корпорацията „Стандард Ойл“ Джон Д. Рокфелер – първият милиардер в САЩ.
Петимата братя и сестри на Дейвид Рокфелер са починали отдавна, а през 2014 г. милиардерът погреба едно от собствените си деца след самолетна катастрофа.
Той е автор на много книги, давал е много интервюта, гостувал е на много предавания и събития, някои цитати от автобиографичната му книга „Мемоари“ са знакови за начина, по който патриархът на династията живее и ръководи бизнеса си.
Сред тях са това, че печалбата е важна и в бизнеса, но и в живота.
„Печалбата е магнит – тя създава работни места и дава такива възможности на хората, каквито не може да им даде нито социалната, нито икономическата система.“
Дейвид Рокфелер е и единственият член на фамилията, който е публикувал автобиография. Когато книгата му излиза през 2002 г., милиардерът споделя за „Ню Йорк таймс“, че „просто му се е случило да води по-скоро интересен живот и че описаното в нея може да се стори интересно най-вече на собствените му деца и близки“.
В друго свое интервю за сп. „Форбс“ богаташът казва, че никога не е приемал богатството си за даденост: „Имах чудесен живот. Убеден съм, че материалните блага могат да направят живота такъв. Но когато човек няма добри приятели и близки, които да ги е грижа за него, животът става празен и тъжен и материалните блага престават да бъдат важни“.
Източник: БГНЕС, Агенция „Фокус“ Редактор: Виолета Русенова
vesti.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353