Ердоган предлага Турция да замести Великобритания в ЕС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
641

Влизането на Турция в ЕС би запълнило празнината, оставена от Великобритания след Брекзит , казал днес турският президент Реджеп Ердоган пред посланици от страните в ЕС, предаде ТАСС.

“Приемането на Турция в ЕС би бил онтологически избор (за битието – б.р.) на съюза, би помогнало да се запълни празнината, останала след Брекзит”, казал Ердоган.

По думите на турския президент “Източното Средиземноморие трябва да престане да бъде арена на конкуренция и противостоене. Трябва да се установи сътрудничество, което да отговаря на интересите на страните в района”. След което изразил надежда, че “сондажните преговори с Гърция прел януари бележат нова ера” в отношенията между Анкара и Атина.

През последните месеци в Турция се засили риториката, че се вижда част от Европейския съюз. През ноември Ердоган призова ЕС да изпълни обещанията си, включително и за пълноценно членство на Турция. Той заяви също така, че Турция е изпълнена с решителност за евроинтеграция и се стреми да изгражда своето бъдеще с Европа, предаде Сега.
19min.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!